In de nacht van 29 september verdween Anne Faber in de bossen rond Den Dolder. In de kliniek Aventurijn, in Den Dolder, wordt de 27-jarige verdachte Michael P. opgepakt. Zijn aanwijzingen leiden uiteindelijk naar de vindplaats van Anne, in Zeewolde gevonden. Den Dolder was weken het middelpunt van het nieuws: heel Nederland leefde mee. Maar hoe is het daar nu, drie weken later?

Wat is het verhaal achter de nieuwskoppen? Welke mensen hebben direct met een nieuwsverhaal te maken? In de rubriek 'Eens Vandaag' gaat Radio EenVandaag terug naar een plaats die eerder volop in het nieuws was. Wat gebeurt daar nu, als de headlines zijn verdwenen?

De hele week verblijft verslaggever Joris Kreugel in Den Dolder, waar hij met verschillende mensen praat over de verdwijning van Anne Faber. 

Aflevering 4

In de laatste aflevering in Den Dolder spreekt een mannelijke inwoner van Den Dolder. Hij vertelt over wat hij merkte van wat er is gebeurd, en dat er ook nu nog meer controle te zien is.

Aflevering 3

Vandaag spreekt Joris Kreugel met een buurtbewoonster. Hoe staat het met het gevoel van veiligheid in de buurt, en vindt zij dat er wel genoeg gedaan wordt rondom de kliniek in Den Dolder?

Aflevering 2

De tweede aflevering laat het verhaal horen van een freelance verslaggever van de lokale krant. Zij maakte een bewuste keuze terughoudend te zijn met aandacht voor de zaak, en richt zich eerder op het bieden van steun aan inwoners in een moeilijke tijd.

Aflevering 1

In de eerste aflevering spreekt verslaggever Joris Kreugel met de initiatiefnemer van het condoleanceregister voor Anne Faber, in het woonzorgcentrum Vredenoord in Huis ter Heide.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.