De plot van de eerste originele Nederlandse productie voor Netflix is vandaag bekendgemaakt. Vorige maand werd al bekend dat Netflix nog meer op lokale producties in wil zetten.

In Rome werd bekend gemaakt dat de eerste Nederlandse 'Netflix Original' geproduceerd zal worden door Pupkinfilm. De serie, die nog geen titel heeft, zal uit acht afleveringen bestaan van elk 30 minuten en is in 2019 te zien. Dit is in het kort het verhaal van de serie: "In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… Tot ze - zonder het te beseffen - een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen."

Op Twitter worden al vergelijkingen gemaakt met de succesvolle Netflix-serie 'Stranger Things', waarin er ook sprake was van een toegangsopening naar een andere, demonische wereld. Hoe dat in Nederland gaat uitpakken is nog afwachten.

Luister & lees ook

Lokale producties scoren

De Raad voor Cultuur adviseerde in maart nog aan het kabinet dat streamingsdiensten uit het buitenland meer moeten investeren in Nederlandse producties. De Raad adviseerde om quota in te stellen voor buitenlandse bedrijven als het gaat om het produceren van Nederlandse content. Deze nieuwe serie is nu een eerste stap in die richting.

Streamingsdienst Netflix investeert de laatste tijd sterk in lokale producties, met onder andere het Italiaanse 'Suburra', het Duitse 'Dark', of het Spaanse 'La Casa de Papel'. Vorig jaar werd de eerste Vlaams-Nederlandse productie 'Undercover' al aangekondigd. Steeds meer landen krijgen de komende tijd hun eigen Netflix-serie, die ook buiten het land van herkomst goed bekeken worden. Het eerder genoemde 'La Casa de Papel' werd zelfs de best bekeken niet-Engelse serie tot nu toe. Van die serie is in Rome, tegelijk met de Nederlandse bekendmaking, een derde seizoen aangekondigd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.