Al dagen wordt er gezocht naar de vermiste vijfentwintig jarige Anne Faber. Een groep agenten van de mobiele eenheid gaat vandaag opnieuw zoeken in de bossen rond Huis ter Heide en zal de zoekcirkel daar nog verder uitbreiden.

Jaarlijks raken duizenden mensen vermist. De een kort, de ander helaas lang. Achterblijvers zijn vaak radeloos. Ook moeder Corrie Groen leeft al jaren in grote onzekerheid. Haar dochter, Tanja Groen, kwam op 31 augustus 1993 na een avondje bij haar studentenvereniging in Maastricht nooit bij haar studentenkamer in het nabijgelegen Gronsveld aan. Tanja kwam uit Schagen en zou net gaan beginnen met de studie gezondheidswetenschappen.

Oud-korpschef van de politie Limburg Zuid, Wim Velings, hoort vaker kritiek op de politie als het gaat om vermissingen. En hij herkent de worsteling van de politie als het gaat om vermiste personen. Als deskundige onderzocht hij ook de rol van de politie in de vermissingszaak van Milly Boelen. 

"Er zijn elke dag vermiste personen, en elke dag moet de politie opnieuw de afweging maken of het om een misdrijf gaat. Een vermissing van een volwassene kan natuurlijk ook een hele andere reden hebben. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan mensen die gewoon even wat ruimte voor zichzelf nodig hebben," vertelt Velings. "Bij vermissingen van minderjarigen is het eigenlijk meteen een heel ander verhaal. Dan is de ernst van de situatie vaak groter en wordt er door de politie sneller opgeschaald. Maar altijd moet er die link zijn met een mogelijk misdrijf, anders kan de politie niet zoveel."

Fiets

In de zaak van Tanja Groen werd er meteen een grootscheepse zoekactie ingezet. Dat leverde helaas niks op. In de zomer van 2012 werd, op aanwijzingen van een wichelroedeloper een fiets opgedoken uit de Maas. Hij bleek niet van Groen te zijn en het onderzoek liep weer vast. Ondanks de langdurige zoektocht is Tanja Groen tot op heden niet teruggevonden. "Als ik de berichten over de vermissing van Anna Faber zie, dan komt alles weer naar boven', vertelt ze. 'Ik leef dan enorm met die ouders mee. Ik weet hoe het is. Die eerste dagen zijn zo onwerkelijk."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.