Anne Faber is nu ruim een week vermist. Ook vandaag wordt er door de politie gezocht rondom de vijver waar mogelijk ook haar fiets werd gevonden. Ook wordt de bodem van de vijver onderzocht en het bos bij de Hobbemalaan wordt uitgekamd. Er is veel hulp van vrijwilligers. Het Rode Kruis leverde mensen voor de zoektocht. 

De politie maakt tijdens de zoektocht gebruik van de nieuwste digitale opsporingstechnieken. Hans Henseler is lector forensische ICT op de Hogeschool Leiden. Hij vertelt dat om misdaad, fraude of corruptie aan te tonen de smartphone een onmisbare bron van bewijs is. Hij laat zien hoe je via de cloud in een app van een mobieltje kan komen en hoe de telefoongegevens van mensen die in de buurt van Anna Faber op het moment van verdwijning waren bekeken kunnen worden.

Inmiddels is de jas van Anne Faber gevonden en wordt nog onderzocht of een gevonden fiets van haar is. Bij de zoektocht krijgt de ME hulp van familie, vrienden en het Rode Kruis en veteranen die een speciaal zoekteam hebben opgericht. 

Op sociale media worden op dit moment veel berichten gedeeld over de zoektocht.

Inmiddels is haar jas gevonden en wordt nog onderzocht of de fiets ook van Anne is. Bij de zoektocht krijgt de ME hulp van familie, vrienden en het Rode Kruis. 
Op sociale media worden op dit moment al veel berichten gedeeld over de zoektocht.

Anne Faber vertrok op vrijdagmiddag 29 september uit Utrecht om een fietstocht te maken. Sinds vrijdagagavond heeft ze niets meer van zich laten horen. De politie heeft inmiddels meer dan 500 tips gekregen. RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen in de zaak bij op een tijdlijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.