UPDATE: In EenVandaag drie clubs die slechte ervaringen hadden met Nieuw Sloten: onder meer Herman Jansen, de voorzitter van FC Almere. Hij diende na een eerdere wedstrijd een klacht in bij de KNVB. UPDATE: De wedstrijden in het amateurvoetbal gaan komend weekend niet door in verband met het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Aan het begin van de wedstrijden in het betaald voetbal wordt een minuut stilte in acht genomen. De spelers en arbiters zullen tijdens die wedstrijden rouwbanden dragen. Team B1 van s.v. Nieuw Sloten blijkt al eerder een waarschuwing te hebben gekregen voor agressie op het veld. Ook toen is een scheidsrechter bedreigd. Het roept vragen op over de reputatie van team B1 van Nieuw Sloten.

Het amateurvoetbal rouwt vandaag om de dood van Richard Nieuwenhuizen. De 41-jarige grensrechter werd zondag ernstig mishandeld door jonge spelers van Nieuw Sloten na de wedstrijd tegen Buitenboys Almere. Gisteren overleed hij aan zijn verwondingen.

De drie voetballers uit Amsterdam die maandag werden aangehouden wegens mishandeling van een grensrechter, worden nu verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Ze moeten donderdag bij de rechter-commissaris verschijnen, maakte het Openbaar Ministerie bekend.

EenVandaag maakte eerder een reportage over een sport waar geweld tegen scheidsrechters uit den boze is: rugby. Hoe kan het dat het bij die (minstens zo fysieke) sport wel lukt, en bij voetbal niet?

In de uitzending het laatste nieuws.