Het is precies vijftien jaar geleden dat Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum werd doodgeschoten. Zijn snelle politieke opkomst en flamboyante verschijning, zijn onorthodoxe standpunten en zijn dramatische dood, zorgden voor een aardverschuiving in de Nederlandse politiek die tot op de dag van vandaag voelbaar is. 

Veel van zijn standpunten zijn inmiddels door andere partijen overgenomen. Waar de Lijst Pim Fortuyn (LPF) na een paar jaar met ruzies uiteen spatte, is Leefbaar Rotterdam, de partij waar Pim Fortuyn in 2002 een monsterzege mee haalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, een belangrijke en stabiele machtsfactor in de Rotterdamse politiek. 

In EenVandaag een gesprek met oud-LPF kamerlid Joost Eerdmans, tegenwoordig wethouder van Leefbaar Rotterdam en Leonard Ornstein, de biograaf van Pim Fortuyn. Heeft Fortuyn politieke erfgenamen? 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.