Als je gezond wilt leven, drink dan elke dag je eigen urine. Dat is de kernboodschap van een nieuwe, populaire Facebookgroep: Urine Therapy.

In de groep (volledig: Urine Therapy: THE REAL UNIVERSAL REMEDY) worden mensen niet alleen aangemoedigd hun urine op te drinken, maar ook om er hun voeten mee te wassen. Er bestaan meer 'urinegroepen', maar dit is veruit de meest populaire.

Minder kwalen en meer energie

Het drinken van je eigen urine zou niet alleen goed zijn tegen allerlei soorten kwalen, maar zou je ook meer energie geven. Dat beweren de inmiddels meer dan 6800 leden van de groep. Ze raden niet alleen drinken aan, maar adviseren ook urine als oogdruppels te gebruiken, te gorgelen met je urine, of: door je urine lang in een fles te laten staan, er een soort whiskey van te maken.

In de introductietekst van de groep, wordt geclaimd dat je plas 'de deuren van je ziel' zal openen en 'elk deel van je wezen' zal helen. En de belangrijke tip voor gevorderden: drink niet zomaar al je eigen plas, het beste is je ochtendurine. Dat is 'de belangijkste drank van de dag', zo wordt gesteld.

Screenshots

Mocht je niet zo ver willen gaan om je aan te melden, dan heb je helaas pech. De groep is besloten, dus de berichten die daar geplaatst worden, zijn alleen te bekijken door leden.

Twitteraar @Skyear_ was, gelukkig voor ons, zo vrij om screenshots uit de groep online te plaatsen. Wat je dan ziet? Een blije vrouw met een glas vol plas, een zonnebadende man met zijn voeten in een bak urine en zelfs iemand die het in een partycup heeft gedaan.

Niet wetenschappelijk bewezen

Toch is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat urine echt goed voor je is. Het enige waar het uit is opgebouwd is water, zout, ammoniak en andere reststoffen. Volgens wetenschappers zit daar niets in waar je lichaam wat aan heeft.

Artsen waarschuwen zelfs voor het drinken van urine: doe je dat te vaak, dan kan dat gevaarlijk zijn voor je nieren.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.