Duurzame tegels, houten vangrails en lantaarnpalen die zelf energie opwekken. De gerenoveerde N211 is het duurzame proefkonijn van de Nederlandse wegen. Het resultaat is een weg die meer CO2 bespaart dan uitstoot. 

De N211, een provinciaalse weg tussen Den Haag en Poeldijk, bevat in het totaal 21 zichtbare en onzichtbare duurzame innovaties. Zowel tijdens het onderhoud als door de geplaatste innovaties wordt er meer CO2 bespaard. Er wordt nog wel CO2 uitgestoten tijdens de renovatie, maar de weg compenseert dat weer met maar liefst 3,5 keer de hoeveelheid die vrij komt. 

Projectleider van BAM, het aannemersbedrijf, Marcel Geleijnse verwacht dat ze 14.000 ton CO2 gaan besparen. "We denken dat het nog meer gaat worden en dat het kan oplopen tot 30.000 ton CO2", zegt Geleijnse. Dat staat gelijk aan 40 miljoen keer douchen. 

De weg was sowieso al toe aan vernieuwing en de renovatie moest zo duurzaam mogelijk gebeuren. Het plan komt niet uit het niets: uiteindelijk moeten de hele Nederlandse provinciale infrastructuur duurzaam worden. 

Het duurzame asfalt

Hoe kan een autoweg, waar machines rijden die schadelijke fossiele brandstoffen uitstoten, meer CO2 besparen dan uitstoten? Onder andere het asfalt dat wordt gebruikt op de weg is op een milieuvriendelijkere manier gemaakt. "Normaal wordt asfalt bereid op 170 graden, nu op ongeveer 100 tot 110 graden", legt Geleijnse uit. 

Het asfalt is ook veel vlakker, waardoor er minder weerstand ontstaat en er zo ook weer minder brandstof wordt verbruikt.  "Door het deklaag-mengsel fijn te maken, wordt de weg een stuk gladder. Dat resulteert weer in minder brandstofverbruik."

Het houten bushokje

David Baars van OFN straatmeubilair maakt bushokjes en vangrails. Niet van staal, maar van hout. Allebei net zo veilig als van staal, maar met hout wordt het veel duurzamer. De rekening van hout is wel iets hoger. 

Een ander bijzonder aspect aan dit nieuwe bushokje is dat het zelf energie gaat opwekken. "Niets is frustrerender als je bij een bushalte staat te wachten en je telefoon uitvalt. Dus dat is een mooi moment om even je telefoon te kunnen opladen", zegt Baars. 

Fietspaden met vloerverwarming 

Onder het fietspad worden zonnepanelen geplaatst, die energie opwekken voor de vloerverwarming in de fietspaden. Het roept de vraag op waarom een fietspad vloerverwarming nodig heeft, maar de warmte kan in de winter worden gebruikt om sneeuw en ijs van het wegdek te houden. Ook gaat BAM proberen om de bedrijven die langs de weg liggen te laten profiteren van de gewonnen warmte.

Gedeputeerde Floor Vermeulen, die de weg 1 november gaat openen, denkt dat dit de standaard wordt. "Misschien niet precies zoals het er hier uit ziet, maar het is zeker dat we onze wegen CO2-neutraal aan moeten leggen als we willen blijven rijden", zegt Vermeulen.