Voormalig Tweede Kamerlid Richard de Mos gaat in Den Haag aan de slag als locoburgemeester en wethouder Sport. Zijn partij, Groep de Mos, werkt samen met drie andere partijen, waaronder GroenLinks.

Richard de Mos werd landelijk bekend als Tweede Kamerlid voor de PVV. Maar de politicus wordt liever niet meer geconfronteerd met zijn verleden als PVV-Kamerlid. "De PVV is mijn ex. Ik vind dat niet zo spannend."

Gemeenschappelijke gronden

De coalitie bestaat uit vier verschillende partijen: Groep de Mos, VVD, D66 en Groenlinks. De formatie tussen verschillende partijen bleek niet zo gemakkelijk. Groep de Mos en GroenLinks liggen ideologisch gezien redelijk ver van elkaar. Maar de partijen slaagden er toch in om te focussen op gemeenschappelijke gronden, bijvoorbeeld het isoleren van huizen in Den Haag.

Een ander speerpunt is de economie van Den Haag. De nieuwe coalitie wil graag het toerisme in de stad aanjagen. "We hebben een prachtige stad. We moeten meer toeristen naar onze stad halen", zegt De Mos daarover.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.