De Kuip bestaat 75 jaar. Het legendarische stadion heeft door de decennia heen internationale muziekiconen ontvangen en er zijn talloze Europacupfinales gespeeld. Toch lijkt het stadion z’n langste tijd te hebben gehad.

Een nieuwe Kuip moest een stukje verderop al verrijzen, maar de crisis gooide roet in het eten. Toch heeft de stadiondirecteur de hoop op een nieuw stadion nog niet laten varen. Volgens hem kan de huidige Kuip niet nog eens 75 jaar dienst doen.

Maar hoe gaat het dan nu met deze Kuip? Komen er eigenlijk nog wel internationale sterren? Bestaat de “kuipvrees” voor voetballers nog? EenVandaag sprak met Feyenoord-iconen Peter Houtman en Gerard Meijer. Maar ook met een beroemde Amsterdammer die tot tranen geroerd is bij het zien van een volle Kuip en zelfs de middenstip uit het stadion tijden in zijn tuin had liggen. Een verhaal over de liefde voor deze Rotterdamse trots.

Verslaggever Mark de Bruijn schrijft over de Kuip: De Kuip blijkt na enige rondvraag nooit te zijn voorgedragen als Rijksmonument. Die status zou sloop of andersoortige heiligschennis vrijwel onmogelijk maken. Zoveel had de stadiondirectie ook al bedacht. Legioen, grijp je kans. Lees het hele verhaal hier.

In 2008 maakte EenVandaag al de onderstaande reportage over de mogelijkheid van een nieuw stadion in Rotterdam: