Studenten zijn een crowdfundactie gestart voor een oliebollenbakker die gedupeerd is door de AD Oliebollentest. Vorig jaar kreeg de Amsterdamse bakker Alfred Kroeze de beoordeling 'zeer slecht' in de test. Toen AT5 hem interviewde stond hij huilend voor de camera.

Al direct volgden er steunbetuigingen en gingen veel mensen speciaal naar de Ferdinand Bolstraat om extra oliebollen te kopen. Maar het ging hem allemaal niet in de koude kleren zitten. Twee studenten van de Willem de Kooning Academie besloten om een actie te beginnen. Ze gingen in gesprek met alfred en zijn collega’s en besloten er een boek van te maken. 

Man met een passie

“Met dit boek hopen wij mensen het inzicht te geven dat, wat voor ons maar een oliebol is, voor Alfred zijn leven betekent. Een verhaal van een man met een passie”, stellen de auteurs. 

Er is alleen één probleem: om het boek te drukken is er geld nodig. En daarom zijn ze nu een crowdfundactie gestart. In totaal is ruim 5.000 euro nodig. En dan kan iedereen hopelijk nog voor de jaarwisseling het verhaal van Alfred lezen. Onder het genot van een oliebol natuurlijk.