Tweeëneenhalf jaar geleden kreeg onze collega Mark Bos te horen dat hij aan prostaatkanker leed en dat genezing niet mogelijk was. Ondanks dit bericht bleef hij strijdbaar en positief in het leven staan. Hij beklom de Kilimanjaro en liep de marathon van New York. Ook zette hij zich als eindredacteur en verslaggever vol energie in voor EenVandaag.

Op zijn documentaire Retour Hemel, die handelt over zijn ziekteproces, de strijd tegen zijn ziekte en de problemen die hij tegenkomt in het behandelproces, kwam een stortvloed aan lovende reacties. Zijn conclusie was dat reguliere en alternatieve geneeskunde beter met elkaar moeten samenwerken. 'ik heb me vaak als een klein kind gevoeld in een gevecht tussen twee ouders. Dat moet anders'. Mark heeft zich tot het eind hiervoor ingezet.

Vorige week donderdag 23 april was Mark voor het laatst op televisie, nadat hij op Facebook zijn einde had aangekondigd. Bij Humberto Tan riep hij artsen en farmaceuten op kankerpatiënten niet als groep, maar als als individu te behandelen. 

Mark was een journalist in hart en nieren en we zullen hem dan ook als loyale, hardwerkende, eigenwijze maar vooral fijne collega missen. We wensen zijn kinderen, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.