Het theorie-examen wordt vanaf 1 november zwaarder. Dit laat het Centraal Bureau Rijvaardigheid weten aan EenVandaag. Het theorie-examen bestaat vanaf dan uit drie onderdelen in plaats van de huidige twee.

'Verkeersinzicht' wordt een apart onderdeel. Zo worden nieuwe bestuurders beter voorbereid op voorrangssituaties en gedrag bij wegwerkzaamheden. Dit gebeurt omdat in de praktijk niet altijd te toetsen is hoe een kandidaat met wegwerkzaamheden omgaat; die kom je niet tegen tijdens het examen.

Iedere week raak bij wegwerkzaamheden

Wekelijks vindt er een botsing plaats met voertuigen die er staan voor de veiligheid bij werkzaamheden of afzettingen, blijkt uit de nieuwste cijfers van Rijkswaterstaat.

Lees ook

Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen wil dat er meer aandacht komt in de rijopleiding voor gedrag bij bijvoorbeeld werkzaamheden of aangepaste wegsituaties. Het CBR ziet dat belang ook.

Voldoende nodig op elk onderdeel

In de nieuwe opzet van het theorie-examen moet de kandidaat voor alle drie de onderdelen een voldoende scoren. Tot nu toe kon je nog slagen door op bepaalde onderdelen alles goed te hebben, terwijl je op een ander deel alles fout had. Die mogelijkheid verdwijnt.

Hierdoor kan je beter toetsen of kandidaten cruciale onderdelen beheersen, zoals voorrangsregels, zegt een woordvoerder van het CBR. De drie onderdelen worden 'Herkenning van gevaar', 'Kennis' en 'Verkeersinzicht'. Ook krijgen kandidaten na afloop extra feedback op wat ze fout hebben gedaan. Kandidaten krijgen niet langer de fout beantwoorde vragen te zien, omdat dit volgens het CBR onvoldoende helpt.

Breed draagvlak voor nieuwe opzet

Volgens het CBR worden de aanpassingen per 1 november breed gedragen door de rijschoolhouders. Kandidaten zullen door deze nieuwe opzet beter voorbereid de weg opgaan zodat ze verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen en veilig thuiskomen, aldus het CBR.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.