Pakketbezorgers houden zich lang niet altijd aan de verkeersregels en dat veroorzaakt onveilige situaties. Daar waarschuwt Veilig Verkeer Nederland (VVN) voor.

Om de buurt veiliger te maken, worden in Mijdrecht pakketjes bij één iemand bezorgd. Rosanne de Vries neemt voor de hele buurt pakketjes aan, gewoon bij haar thuis. Bewoners kunnen het bij haar ophalen en zij krijgt er een kleine vergoeding voor.

Vaak bestelbusjes

Rosanne heeft zich aangemeld bij ViaTim, een platform dat hierin bemiddelt. Oprichter Michiel Nieuwkerk: "We hopen dat deze buurtpunten ervoor zorgen dat de wijk weer veiliger wordt. Bezorgers hoeven nog maar één keer de wijk in en uit en dat scheelt een hoop verkeer."

Het is niet bekend hoeveel ongelukken er gebeuren met de pakketbezorgers. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is bij 10 procent van de dodelijke ongevallen een bestelbusje betrokken. Of dat ook om busjes gaat van pakketbezorgers is niet duidelijk.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.