De 92-jarige Britse oorlogsheld Bryan Neely wordt vandaag uitgebreid geportretteerd in De Telegraaf. In februari had 'Uit Europa' al een uitgebreid gesprek met deze bijzondere man.

“Ik hoop dat er over tien jaar nog wel een Unie is, maar dat die op een hele andere manier in elkaar zit.” Met veel passie heeft een groep veteranen zich ingezet voor de Brexit. Onder hen is ook Bryan Neely, de Engelse soldaat van oranje.

75 jaar geleden was hij een van de bevrijders van Europa als piloot in de oorlog. Zijn strijd is nu gericht tegen de Brusselse bureaucratie.

“Ik zie verandering in Europa. Ik ben geen racist, ik ben niet anti-Europa. Ik ben juist heel erg voor Europa. Maar wat met een goed idee begon, is helemaal ontspoord. Het is een hogesnelheidstrein die uit de bocht vliegt - dat is wat er gebeurde met Europa.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.