Ook op social media gaat het vandaag over botox. Wie ‘in Hilversum’ heeft het en wie niet? Dit allemaal naar aanleiding van het nieuwe BNN-programma van Sophie Hilbrand, ‘Sophie in de kreukels’.

Gisteren zat Sophie Hilbrand bij Pauw en vertelde ze hoe gevoelig het allemaal ligt bij de sterren. Ze was namelijk op een première waar ze BN’ers vroeg naar botoxgebruik.

Velen antwoordden eerlijk, zo ook een soap actrice die later echter spijt kreeg van haar bekentenis en een dag later op hoge poten een brief stuurde, waarin ze dreigde met ene rechtszaak als het interview uitgezonden zou worden. BNN gaat daarom het fragment vanavond niet uitzenden, maar Sophie gaat die brief wel voorlezen en zingt daarbij de tune van Goede Tijden Slechte Tijden.

 Koud kunstje dus vervolgens voor Evert Santegoeds om vandaag te onthullen om welke actrice het dan gaat, want er waren maar 2 GTST actrices op die bewuste filmpremière, zo zocht hij uit. Hij onthulde de naam vanmiddag op de site van de Telegraaf in Privé TV:

Zwolse zangeres ziet promo CD’s op Marktplaats staan en gaat over tot actie

Het gebeurt wel vaker: promo CD’s, uitgegeven ter promotie aan radiostations, die ineens op Marktplaats eindigen. ‘Not for sale, for promotional use only’ staat er duidelijk op, maar juist daarom zijn het vaak collectors items. Of die van de Zwolse zangeres Esther Groenenberg ook collector’s items zijn weten we niet, maar zij zag promo CD’s van zichzelf op Marktplaats staan en besloot in te grijpen. 

Ze plaatste een oproep op Facebook waarin ze mensen oproept om hoger te bieden dan hun voorganger. "De verkoper krijgt bij elke bieding een mail." Ze hoopt dat de verkopers op die manier zo gek worden van alle biedingen dat ze zich een volgende keer wel twee keer bedenken.

Veel mensen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de oproep. Inmiddels is de hoogste bieding bijna 10 miljoen euro. "Ik vroeg om één of vijf cent hoger te bieden en dacht dat een paar mensen zouden reageren. Maar dat werden er wat meer.", vertelt de zangeres aan RTV Oost.

"Ik ben niet op mijn pik getrapt dat er cd's van mij op Marktplaats staan. Ik heb ze ook wel eens op een rommelmarkt gezien", vertelt de zangeres. "Mensen mogen zelf weten wat ze met gekochte spullen doen. Maar dit zijn promo-cd's, die zijn gratis verstrekt aan radiostations om mijn muziek te promoten. En dat is niet netjes. Als mensen een CD van mij willen kopen, moeten ze dat via mij doen. Dit is oneerlijk."

Christina Aguilera gaat online zangles geven

Zangles van niemand minder dan Christian Aguilera. Wie wil dat nou niet? Het kan binnenkort, online.

De zangeres werkt samen met de website MasterClass, die online cursussen aanbiedt van allerlei beroemde sterren. Zo is er een acteercursus van Dustin Hoffman, een performancecursus van Usher en een tenniscursus van Serena Williams. Cursisten betalen 90 dollar (80 euro) om de online videocursus van de beroemdheden te volgen.

Je kunt je hier aanmelden voor de wachtlijst.

Eerder was Christina al jurylid en coach in de Amerikaanse versie van The Voice. En dat deed ze niet onverdienstelijk:

Sneller verkouden als je 5 uur of minder slaapt

Goed slapen is belangrijk, en lang slapen ook, blijkt. Want wie ’s nachts minder dan 5 uur slaapt ,heeft een grotere kans om een verkoudheid op te lopen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Pediatric Sleep and Research Center aan de Saint Louis University.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die minder dan 5 uur slapen, 4,5 keer meer kans hebben op een verkoudheid dan mensen die 7 uur of meer slapen. Slechts 18% van de mensen die zes uur of meer sliepen werden bij de proef verkouden, tegenover 39% van de mensen die minder dan 6 uur sliepen.

Volgens de onderzoekers is voldoende slaap belangrijk voor ons immuunsysteem. Hoe dat precies werkt en waar dat door komt wordt nu verder onderzocht.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.