Zo'n vijftig jaar geleden is Nederland in de ban van de Baarnse moordzaak, 'n gruwelijke moord op de 14 jarige Theo Mastwijk. De broers Boudewijn en Ewout en hun vriend Henny houden hun vriend Theo wekenlang verborgen in de torenkamer van de villa waarin de twee broers wonen. Dit om de ogenschijnlijke ontdekking van een aantal kleine diefstallen te verdoezelen.

Uiteindelijk wordt de situatie in de villa onhoudbaar en wordt Theo vermoord. Zijn lichaam wordt gedumpt in een put in de tuin van de villa. Anderhalf jaar later wordt het lichaam gevonden en is Nederland getuige van één van de meest bizarre moordzaken uit de geschiedenis. Betrokkenen van toen, oud politie-agent Leo Born en oud-Telegraafverslaggever Wim van Geffen, vertellen in EénVandaag over hun rol in de Baarnse moordzaak. De Baarnse moord wordt op dit moment verfilmd onder de titel Bloedbroeders.

Kijk & lees

Kijk & lees

Bekijk de film

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.