Op Instagram is bikinifitness de nieuwste trend. De lifestyle heeft veel weg van het klassieke bodybuilden; je laat op een podium je gespierde lichaam zien. Al staan bij bikinifitness de vrouwelijke vormen nog voorop. 

De wedstrijden van deze sport zijn populair. Veel meiden met grote groepen volgers op Instagram willen een nieuw sportdoel en besluiten mee te doen aan een bikinifitness-wedstrijd. Ook Lienke de Jong van @deargoodmorning (64.600 volgers) besloot vorig jaar om aan wedstrijden mee te doen en daarover te vloggen en posten op Instagram. 

Vorig jaar volgden we in EenVandaag de scholiere Marcella Niehoff (@fitpitje, 830 volgers) die aan het sporten geslagen was om kilo’s te verliezen en gezonder te leven. Ook zij is door Instagram op het idee gekomen om ooit in glitterbikini op het podium te staan en haar sportlijf te showen in een bikinifitness-wedstrijd.

Diëtisten en personal coaches krijgen steeds vaker de vraag van dames die ook zo’n lijf willen en aan bikinifitness willen doen. Maar sportdietist Saraï Pannekoek (@sarai_pannekoek, 2.710 volgers) en fitnessinstructeur Guy Droog (@guy_droog, 13.100 volgers) ontraden het veel van die meiden.

De weg naar een wedstrijd is lang en zwaar. Zes keer per week trainen en bijna niets eten om een laag vetpercentage te bereiken. En na de wedstrijd heeft je lijf zo’n schreeuw naar eten dat vreetbuien gevolgd door enorme buikpijn geen uitzondering zijn. Geven de bikinifitness-toppers met zo’n streng regime dan wel het goede voorbeeld voor alle volgers van hun Instagramaccount?