Op 13 november om 07.44 uur had Uitgeest het decor kunnen zijn van een grote vliegramp. Een passagiersvliegtuig van KLM en een vliegtuig van Guarda Indonesia vliegen vlak voordat zij willen landen op 625 meter hoogte recht op elkaar af. Vliegen ze nog 15 seconde rechtdoor, dan zouden ze op elkaar zijn geknald boven de Jachthaven van Uitgeest. Maar als zij vlak bij elkaar vandaan zijn buigen de piloten op het laatste moment af en landen allebei zonder problemen op Schiphol.

Waren de passagiers van beide vliegtuigen en de inwoners van Uitgeest in gevaar of zou het nooit tot een ongeval komen omdat er voldoende veiligheidssystemen zijn die dit voorkomen? In EenVandaag een reactie van de Burgemeester van Uitgeest, inwoners en een vliegtuigspotter die al jaren het luchtverkeer volgt via radiocommunicatie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.