De politie gaat een extra check doen bij de beveiliging van Geert Wilders. Alle medewerkers van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) die betrokken zijn bij het beveiligen van de PVV-leider worden extra gecontroleerd.

Politiemedewerker Faris K. van de DBB werd maandag gearresteerd omdat hij informatie zou hebben doorgegeven over de beveiliging van Wilders. Hij werd vrijdag weer vrijgelaten omdat hij de informatie niet had gelekt naar een criminele organisatie maar naar twee vriendinnen. Naar aanleiding van de arrestatie van K. besloot Wilders zijn campagne voor de verkiezingen op te schorten. Hij zou zaterdag gaan flyeren in Volendam. Wilders liet vandaag weten zich nog steeds niet veilig te voelen. 

Gisteren werd ook bekend dat twee beveiligers van Wilders in 2015 al op non-actief werden gesteld wegens financiële malversaties. Wat ze precies hebben gedaan, wilde verantwoordelijk minister Stef Blok van Justitie niet zeggen. Vorig jaar kwam de dienst al in opspraak nadat beveiligers anoniem melding deden van een ‘angstcultuur’. In een intern rapport in handen van De Telegraaf werd gesproken van een verziekte werksfeer, corruptie en een wantrouwen. 

Voormalig persoonsbeveiliger Rico Briedjal was tot 2009 medewerker van de DKDB, de voorloper van de DBB. Tegenwoordig runt hij een eigen bedrijf op het gebied van risk management. Hoe kijkt hij aan tegen de voortdurende onrust binnen de DBB? Briedjal is te gast in de EenVandaag-studio.