De Belgische buurgemeenten vrezen voor nog meer overlast door drugsdealers en gebruikers door de beperkte proef met legale wietteelt die in het regeerakkoord staat aangekondigd. Dat schrijft de website blikopnieuws.

Het gaat om een experiment waarbij een beperkt aantal gemeenten de mogelijkheid krijgt op kleine schaal zelf wiet te telen. Zo wil het kabinet de criminaliteit rondom deze softdrugs tegen gaan en toezicht houden op de kwaliteit.

De gemeente Arnhem is enthousiast en heeft zich meteen al aangemeld.

“Als het aan ons ligt doet Arnhem direct mee”, zegt Susan van Ommen, D66 commissielid in de Arnhemse gemeenteraad. Samen met de PvdA en de Partij voor de Dieren vroeg zij gisteren al aan burgemeester Marcouch om de aanmelding als proefgemeente alvast voor te bereiden. Hij zei dit direct toe te zullen doen. Ze zijn niet de enigen, want er is inmiddels een heuse wachtrij van gemeenten die mee willen doen. Ondermeer Breda, Groningen, Maastricht, Venlo en Oldambt willen zich aanmelden. Van het nieuwe kabinet mogen echter maar 6 gemeenten aan de proef meedoen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.