Theresa May is behoorlijk viral gegaan met haar opkomst van bij het partijcongres van de Brtise conservatieven. Ze besloot namelijk het podium dansend te betreden op de tonen van Dancing Queen van ABBA.

De media waren lovend over haar speech, maar vooral haar dansmoves gaan het hele internet over.

Lady Gaga

Choreograaf Barrie Stevens is zeer te spreken over het optreden van de Britse premier. Hij prijst haar lef om dit te doen. “Ik heb gekeken naar May en zag een soort Lady Gaga", zegt Stevens.

De choreograaf denkt dat het voor May positief zal uitpakken. Ook voor de Zweedse popgroep denkt hij dat het goede promotie is. "Het is de beste reclame ooit geweest voor ABBA, denk ik. May heeft toch duizend mensen in de zaal overtuigd. Of ze nu opeens alle problemen heeft opgelost weet ik niet, maar ze heeft wel ballen getoond."

Ed Balls

Het is niet voor het eerst dat dansende politici het gesprek van de dag zijn in het Verenigd Koninkrijk.  In 2015 was er opeens volop aandacht voor een dansende Ed Balls. Balls was toentertijd vooral bekend als rechterhand van voormalig premier Tony Blair. De parlementariër van de Labour partij danste op Gangnam Style bij een partijcongres van zijn partij. Even later besloot hij in campagnetijd te linedancen met senioren. Dankzij deze publieke optredens werd de politicus opgemerkt door producers va het populaire tv-programma ‘Strictly Come Dancing', de Britse versie van 'Dancing With the Stars'.

Balls besloot deel te nemen aan het programma en dat is een wending in zijn leven geweest, vertelt choreograaf Barrie Stevens. "Hij is heel muzikaal en hij heeft een soort teletubbielichaam, maar kon de broeken met pailletten toch goed hebben. Hij vond het heel leuk om exhibitionistisch naar buiten te treden. Het hele Engelse volk was in rep en roer en vond hem opeens geweldig." Het betekende een carrièreswitch voor Balls: inmiddels is hij weg uit de politiek en alleen nog actief in de amusementswereld. Hij maakt een populair tv-programma over Amerika en Trump.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.