Verontwaardiging in Nederlandse kustgemeentes vanwege plannen van het ministerie van Infrastructuur om 700 windmolens in zee te plaatsen. 

Het gaat om mega-windturbines die bijna 200 meter hoog zijn, das nog hoger dan de Euromast (185 meter) en 1,5 keer zo hoog als de Domtoren. Badplaatsen zoals Katwijk en Noordwijk zijn zich lam geschrokken van de vertrouwelijke plannen en vrezen dat het vrije uitzicht over de Noordzee verpest wordt. 

Ook vreest men dat er veel minder mensen naar de kust zullen komen en dat er ruim duizenden banen verloren zullen gaan.

Wethouders van de badplaatsen Noordwijk, Katwijk en Zandvoort zijn behoorlijk geschrokken van de animatie die zij hebben gezien over de aanleg van een windmolenpark in hun gemeentes. 

Bijeenkomst

Deze informatie moet snel openbaar worden voor alle betrokkenen. De geplande bijeenkomst op 9 maart om de raadsleden van de betrokken gemeentes te informeren is geannuleerd door het ministerie van Infrastructuur. 

Volgens de gemeente Noordwijk is de bijeenkomst geannuleerd omdat de raadsleden zouden hebben geweigerd de informatie vertrouwelijk te zullen houden.  

In EenVandaag een gesprek met wethouder Barnhoorn van Noordwijk en we spreken met Jeroen Hetzler van de groene rekenkamer. Hoe duurzaam zijn windmolens eigenlijk en wat levert het op? 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.