Het burgerplatform AZC-Alert houdt vandaag een demonstratie in Enschede. De leden protesteren tegen de komst van een asielzoekerscentrum, hoewel de gemeenteraad al definitief heeft besloten dat het centrum er komt.

Tot nu toe horen we vooral veel geschreeuw en leuzen, wat zijn de achterliggende gedachten en verhalen van deze verzetsclub. Wie zijn ze en wat drijft hen?

EenVandaag volgt de mensen achter AZC-Alert bij de voorbereidingen op de demonstratie. 

In EenVandaag de woordvoerder van AZC Alert Enschede Nody Holkamp en landelijk voorzitter Amanda Vermeulen.

update
clock 31-10-2015 13:38

Betoging voortijdig beëindigd

 De burgemeester van Enschede heeft opdracht gegeven om de betoging tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Enschede te stoppen. Alle deelnemers worden opgeroepen naar huis te gaan. De organisatie AZC Alert had de protestmars eerder al voor beëindigd verklaard. Mensen bleven echter hangen en wilden naar Enschede optrekken, maar krijgen nu de opdracht om naar huis te gaan.

update
clock 31-10-2015 16:20

Zes aanhoudingen bij demonstratie

Zes mensen zijn aangehouden bij de azc-demonstratie voor het brengen van de Hitlergroet, belediging en mishandeling. Dat meldt Tubantia. In totaal waren er ongeveer 400 betogers. Tot grote ongeregeldheden is het niet gekomen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.