Artsen worstelen met de vraag of vergevorderd dementerende patiënten wel op basis van een ooit getekende wilsverklaring geëuthanaseerd moeten worden, als zij dat tegenover de arts niet meer kunnen beamen. Daarover heeft de artsenvereniging KNMG vandaag met minister Schippers een gesprek. De KNMG vindt dat er onduidelijkheden rond de euthanasiewet zijn waardoor huisartsen moeite hebben een keuze te maken bij levensbeëindiging. 

De KNMG hoopt dat de minister met aanpassingen de onduidelijkheid voor artsen kan wegnemen. Is dat wenselijk en moeten artsen dit probleem niet samen ondervangen?

 Moet de euthanasie op onder meer dementerende patiënten beperkt worden om te voorkomen dat er levens tegen hun wil worden beëindigd? Of moet de wilsverklaring van patiënten altijd blijven gelden? In EenVandaag een reportage met een huisarts en medisch ethicus Heleen Dupuis, die haar man zag lijden onder dementie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.