Vlak voordat het zwaarste deel van orkaan Irma over Sint Maarten heen trok, had EenVandaag contact met eilandbewoner Aldert Frik. Een week lang was het stil, maar gisteravond landde de Nederlandse apotheker veilig op Schiphol. 

Ruim twee jaar geleden verhuisde Aldert Frik met zijn partner naar Sint Maarten. Uiteraard wisten zij dat het Caribisch gebied vaker te maken heeft met orkanen, maar volgens Frik waren ook de permanente eilandbewoners verrast door de kracht van de storm. Hij heeft zich laten vertellen dat orkaan Luis (22 jaar geleden) bij lange na niet zo heftig was. Daarnaast gaven Franse en Amerikaanse nieuwszenders nogal tegenstrijdige berichten over de exacte baan van de orkaan. 

Lange tijd kon Frik contact houden met familie in Nederland. Tijdens het hoogtepunt van de orkaan verbraken alle telefoon- en internetverbindingen. Frik kon schuilen bij de Amerikaanse ambassade. Na de orkaan trof Frik de apotheek verwoest aan. Hij bevestigt de berichten van plunderingen. Ook de apotheek, waar Frik werkt, lag in puin en werd geplunderd. Inmiddels is Frik dus veilig in Nederland, maar het liefst wil hij zo snel mogelijk weer terug naar Sint Maarten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.