Een 33-jarige man wordt begin april mishandeld als hij naar een date gaat in Dordrecht. Een afspraak via de dating-app Grindr. Hij spreekt af op een parkeerterrein van voetbalclub Wieldrecht, aan de rand van de wijk Sterrenburg. Als hij daar aankomt springt plots een groep jonge mannen uit de bosjes die hem begint te slaan en schoppen. Het slachtoffer ontsnapt naar de voetbalkantine waar hij wordt opgevangen.

Als het slachtoffer aangifte doet, hoort hij van de rechercheur dat er dat weekend nóg een, dit keer, poging tot mishandeling is geweest bij een andere man.

Verslaggever Harm van Atteveld gaat een week lang terug naar Dordrecht. Wat is er gebeurd sinds de incidenten? 

Aflevering 1: 'Pedo's jagen'

Anti homo-geweld. Zo komt de mishandeling aanvankelijk in de media. Tot het AD een artikel publiceert waarin anonieme kennissen van de dadergroep verklaren dat de 13 die gearresteerd werden voor mishandeling aan het jagen waren op pedo’s. Een bewering die fel wordt weersproken door Sidney Smeets, advocaat van het slachtoffer. Hoe wordt er op straat in de wijk Sterrenburg gesproken over het incident? En is pedo’s in elkaar slaan wél acceptabel?

Aflevering 2: Grindr-mishandeling gebeurt vaker

Eens per week is er Pink Monday in cafe ‘The Mood’ in Dordrecht. Het is de enige keer dat er een homo-ontmoetingsplek is in Dordrecht. Wat is de impact van de mishandeling geweest op de gay-scene in Dordrecht? En zijn er meer homo's die nare ervaringen hebben met Grindr? 

Aflevering 3: Impact op Sterrenburg

Sterrenburg is een welvarende wijk met veel groen. Zes weken na de mishandeling in hun wijk kijken de wijkbewoners met verbazing terug op het incident. Hangjongeren zijn ze wel gewend, van dealen hebben ze geen last, maar een mishandeling door 13 jongeren vinden ze onacceptabel.

Aflevering 4: 'Tolerant Nederland'

Grindr is een homodating-app die voor jonge homo’s de entree is tot de gay-scene. Maar: hoe ga je om met zo’n app als een date ook gevaarlijk kan zijn? SOA-AIDS Nederland deed onderzoek onder 20.000 jongeren in Nederland en levert de cijfers, Quirijn Lokker van COC-Nederland legt uit hóe de app wordt gebruikt en hoe het echt is gesteld met homo-acceptatie in 'tolerant Nederland'.