Justitie beschikt over videobeelden waarop te zien is hoe Willem Holleeder misdaadverslaggever Peter R. de Vries bedreigt. Het gaat om beelden die op 26 april 2013 zijn gemaakt met de beveiligingscamera die bevestigd is aan het huis van De Vries. Dat melden diverse bronnen aan EenVandaag.  

Aanstaande dinsdag moet Holleeder voor de rechtbank in Haarlem verschijnen in verband met de bedreiging aan het adres van de misdaadverslaggever. Het OM zal de camerabeelden tijdens deze zitting laten zien. 

'Heetgebakerd'

"De camera legt vast dat Willem Holleeder bij mij thuis aanbelt. Zelf sta ik in de deuropening, dus ik ben niet gefilmd. Wat je wel goed kunt zien is dat Holleeder veel gebaren maakt, heetgebakerd is en een paar keer boos wegloopt en weer terug komt." Aldus de misdaadverslaggever vandaag in een eerste reactie. 

Op Twitter maakte Peter R. de Vries destijds direct melding van het incident: “Doorgedraaide Willem Holleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw. Ging volledig door het lint. Direct aangifte gedaan bij politie.” 

Ruzie over film

De ruzie tussen de twee had te maken met een Hollywoodfilm over de Heinekenontvoering, waar De Vries bij betrokken is. Holleeder zou kwaad zijn dat zijn naam/personage in de film voorkomt, terwijl hij daar eerder toestemming voor zou hebben gegeven. 

In een gesprek heeft Holleeder zijn excuses aangeboden voor de bedreiging, maar de misdaadverslaggever heeft zijn aangifte nooit ingetrokken. En dus dient de zaak aanstaande dinsdag 2 december.

Bekijk hier een eerdere uitzending over Holleeder terug

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.