Ophef rondom een vlog waarin een aantal jongens op straat homo-onvriendelijke uitspraken doen. De vloggers van het kanaal 'Beter Bekend TV' vroegen aan allochtone jongeren in Hoofddorp wat ze zouden doen als hun zoon uit de kast zou komen. De video werd vervolgens veel gedeeld online, maar is inmiddels weer offline gehaald.

Gisteren was er in TrendingVandaag al aandacht voor deze vlog.

Het YouTube-kanaal Zoomin TV, partner van de vlog, zou na plaatsing de makers onder druk hebben gezet de video offline te halen, omdat anders de samenwerking zou worden stopgezet. Dat is inmiddels dus ook gebeurd. Eén van de vloggers achter het kanaal 'Beter Bekend TV', Seif Embaby, reageert op het offline halen van de video. Volgens hem was dit niet onder druk, maar deed hij dat uit eigen overweging. "Ik heb het eraf gehaald omdat ik niet achter anti-homo overtuigingen sta. Ik ga de straat op en laat kijkers de vragen bepalen. Dat kan van alles zijn en is zonder mijn eigen mening."

Dit is niet het enige gevolg van het filmpje. De lokale politieke partij 'Forza Haarlemmermeer' heeft aangifte gedaan wegens haatzaaien en aanzetten tot geweld tegen homo’s. Verder was de laatste spreker in het fragment een pizzabezorger van 'Papa John's'. Met scooter en helm voorzien van logo, vertelt hij pontificaal voor de camera wat hij een eventueel homoseksuele zoon allemaal aan zou doen. Papa John's heeft laten weten gepaste maatregelen tegen de bezorger te nemen.

Vooralsnog is (een deel van) de video hier onder nog wel te zien:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.