1. Boek je kamer 30 dagen vantevoren, dan heb je hem voor de scherpste prijs, volgens boekingsite Stayful. Mocht je te laat zijn, dan kun je het beste 10 tot 7 dagen vantevoren boeken voor de voordeligste tarieven.

2. Boek als je écht kunt wachten lastminute op de dag zelf. Hotels zijn vaak maar voor 60% bezet. Er zijn zelfs speciale sites voor lastminute boekingen: Priceline, Hotwire and LastMinuteTravel.com bijvoorbeeld. Verwacht geen lastminute boekingen op populaire bestemmingen of tijdens vakantiedagen.

3. De goedkoopste dag in een hotel is de zondag, heeft Hotwire berekend. Zorg er dus voor dat er minimaal 1 zondag bij je hotelboeking zit.

 4. Als je ’s weekends een hotel wilt, kun je het beste kijken naar hotels in het kantoordeel van een stad. Daar zijn de prijzen ’s weekends juist lager dan doordeweeks. Wil je in het uitgaanscentrum overnachten, dan zijn de prijzen juist doordeweeks goedkoper.

Meer tips hier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.