Slecht geslapen vanwege de hitte in je slaapkamer vannacht? Geen nood, we geven je enkele eenvoudige tips om ondanks de warmte toch goede nachtrust te pakken. 

 1. Zorg voor beddengoed van licht katoen. Dat ademt en laat lucht door, in tegenstelling tot satijn, zijde of synthetische stoffen.
   
 2. Stop je lakens voordat je naar bed gaat een paar minuten in de koelkast of vriezer (extra tip: doe dit in een plastic zak, zodat je bed niet naar diepvriespizza ruikt.)
   
 3. Vul een kruik met ijskoud water en leg die in je bed.
   
 4. Plaats je ventilator strategisch, naast een open raam. Zo wordt er in plaats van warme lucht, koele lucht van buiten de kamer ingeblazen. Heb je geen ventilator, hang dan een vochtig laken voor het open raam. De lucht die binnenkomt zal ook heel verfrissend zijn.
   
 5. Vul een washandje met wat ijsblokjes en leg die als compres op je lichaam. De beste plekken om ze op te leggen zijn je polsen en je nek.
   
 6. Warmte stijgt, dus sleep je matras naar de benedenverdieping. Of ga buiten in de tuin liggen. Nog een tip: alleen slapen is een stuk koeler.
   
 7. Drink geen alcohol. Toegegeven, niks is zo lekker als een koud drankje in de zon, maar alcohol verhoogt je lichaamstemperatuur en droogt je uit, wat niet bevorderlijk is voor je nachtrust.
   
 8. Neem een douche voor het slapengaan om je even op te frissen. Opgelet: zet het water niet te warm, maar ook niet te koud. In beide gevallen zal je veel te warm krijgen.
   
 9. Schakel alle elektronica uit en trek zoveel mogelijk elektrische apparaten uit het stopcontact. Die apparaten genereren zelfs in slaapstand enige warmte.
   
 10. Als je het echt niet meer weet: zet een kom ijswater naast je bed. Stop bij grote opvliegers even je voeten er in om je temperatuur snel te laten dalen. Wel uitkijken dat je hem niet omschopt de volgende ochtend.

Welterusten!

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.