14 juli is een feestdag in Frankrijk, maar sinds vorig jaar ook een rouwdag. Als heel Frankrijk feest viert op de nationale feestdag, stapt de 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel in een vrachtwagen en rijdt in op de menigte op de Promenade des Anglais in Nice. De aanslag kost 86 mensen het leven en er vallen nog eens honderden gewonden. 

De terrorist reed twee kilometer over de boulevard en werd uiteindelijk door de politie doodgeschoten. EenVandaag gaat een jaar later terug naar de stad aan de Côte d’Azur.

Permanente schade

De nabestaanden herdenken morgen hun omgekomen geliefden. Zo ook Émilie Petitjean, de moeder van de 10-jarige Romain. Petitjean is de voorzitter van de stichting Promenade des Anges. Met de stichting probeert ze op te komen voor de belangen van nabestaanden en slachtoffers die de aanslag op de Promenade des Anglais overleefd hebben.

De aanslag heeft permanente schade toegebracht aan Nice volgens Petitjean. Het leven weer oppakken is zwaar, want de angst blijft. EenVandaag-verslaggever Herman Zaalberg ging naar Nice. Wat is de impact op de stad geweest?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.