Cabaretier Jasper van Kuijk groeide op in Julianadorp, gemeente Den Helder. Zoals zo veel jongeren trok hij weg om te studeren en werken. Nu, een aantal jaren en kinderen later woont hij er nog steeds niet. Maar hij komt er graag en dat wil hij ook graag zo houden. In een column voor EenVandaag legt hij precies uit waarom u er ook eens heen moet gaan… of juist niet.

"Als je op de vraag waar je bent opgegroeid antwoord met ‘Den Helder’, dan kun je meestal rekenen op een wat meewarige blik. Alsof je anno 2018 nog steeds in een Lada rijdt en daar bovenop net de diagnose terminale cholera hebt gekregen", zo stelt Jasper van Kuijk in zijn column. "Als Donald Trump Den Helder had gekend had hij het waarschijnlijk een shithole city genoemd."

De column van Jasper van Kuijk over Den Helder

Ondanks het beeld dat veel buitenstaanders van de stad hebben, houdt Jasper van Den Helder. Hij zou een prima verkooppraatje voor het strand en het mooi opgeknapte marine-terrein kunnen houden. Maar hij doet het niet, want het is zijn Den Helder. En dat moet vooral zo blijven. "Blijf hier in godsnaam weg!"

Gemeenteraadsverkiezingen

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen zendt EenVandaag elke vrijdag uit vanuit een andere Nederlandse gemeente om daar de belangrijkste verkiezingsthema’s te bespreken. In Den Helder bespreken we onder meer het imagoprobleem van de stad en alle pogingen die ondernomen zijn om de stad aantrekkelijk te maken voor toeristen en toekomstige bewoners.