Vandaag start  de rechtszaak tegen acht verdachten die beschuldigd worden van het doodschoppen van de grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Hij werd gemolesteerd op het veld na de wedstrijd Buitenboys B3 - Nieuw Sloten B1 door spelers van Nieuw Sloten. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis.

De zaak maakt veel los. Het weekend na zijn dood wordt al het amateurvoetbal afgelast, zo'n 12.000 mensen lopen mee in een stille tocht voor Nieuwenhuizen en de KNVB presenteert een plan tegen aanpak van het voetbalgeweld. 

Vanaf vandaag staan de acht verdachten, zeven minderjarigen en een vader een van de verdachte voor de rechtbank in Lelystad. Zes van hen zitten vanaf december in voorarrest. De rechtszaak is niet voor publiek, maar wel voor de pers te volgen. Namens EenVandaag doet Caroline van de Heuvel verslag. 

Volg het live-twitterverslag van Caroline hier:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.