Wat is trending? Wie gaat er over de tong? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@lammert) doet verslag van het meest opmerkelijke nieuws op Social Media in zijn rubriek 'TrendingVandaag'.

Schumacher

Heel even werd voormalig Formule 1 coureur Michael Schumacher vanmiddag ten onrechte dood verklaard op Twitter. De bron was de Amsterdamse theatermaker Niels Godron. Een Zwitserse CEO van een groot bedrijf zou tegen hem hebben gezegd dat Schumacher was overleden en dat de communicatie daarover werd voorbereid.... en Niels besloot dat te twitteren. Laten we hopen dat Schumacher er snel weer bovenop komt.  

Autoverhuurder haalt huurauto's terug uit Irak

Een bizar verhaal van het Algemeen Dagblad was vandaag het meest gedeelde krantenartikel. Mark Stroop, autoverhuurder in IJsselstein verhuurde twee wagens voor een dag aan ene Sherzad en Mehmed. Toen hij via het ingebouwde track & trace systeem zag dat beide cabrio auto's richting het Midden Oosten reden, twijfelde hij geen moment en ging eigenhandig achter zijn auto's aan. Want niet teruggebrachte auto's zijn niet verzekerd. Na een lange tocht lukte het hem uiteindelijk met behulp van lokale politie, het ministerie, interpol en een begeleider die met Kalashnikov op de achterbank ging zitten, de twee auto's in Irak op te sporen. Lang verhaal kort: De Volkswagen Polo en Opel Cascada zijn weer veilig terug in IJsselstein. Lees het hele verhaal hier

Marilyn

Fotograaf William Rutten deelt al een tijdje avonturen uit zijn carrière met zijn volgers op Facebook. Erg vermakelijke stukjes, maar vandaag had hij wel een creepy verhaal. Hij vertelt hoe hij in de jaren '90 in Los Angeles bij het graf van Marilyn Monroe was. 

Vlak na de grote aardbeving was de bovengrondse grafsteen van Marilyn opengescheurd. Hij kon zo de kist zien en aanraken. Een paar jaar later spreekt hij met de onderhoudsman van de begraafplaats en die vertelt dat hij het graf toen weer dicht had gemaakt. Maar de hele kist moest er eerst uit en toen zag hij dat het deksel met maar 2 klemmetjes vast zat. Hij en zijn kompaan konden de verleiding niet weerstaan en maakten de kist open. Ze schrokken enorm, want Marilyn bleek gebalsemd te zijn en haar lichaam was dus nog volledig intact. Ze zag er prachtig uit in haar groene jurk, aldus de onderhoudsman van de begraafplaats. Drie weken na het openmaken van de kist kwam zijn kompaan om bij een verkeersongeluk. De vloek van Marilyn... Lees hier het hele verhaal.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.