Veel medeleven met Menno Buch vandaag. Hij en zijn vrouw werden vannacht in hun woning overvallen. Afgelopen januari nog werd er bij het stel ingebroken waarbij onder meer de horlogeverzameling van de programmamaker (oa van Buch in de bajes en sex voor de Buch) werd buitgemaakt.
NL leger in Mali
Dat het in het buitenland niet veilig is voor onze defensiejongens, dat weten we. Maar het gevaar voor onze jongens in Mali komt uit een wel heel onverdachte hoek. Ze blijken vooral beducht te zijn voor beestjes en woestijnstof.
Althans, dat zijn de waarschuwingen in de Defensiekrant. Eerste Luitenant Robert de Vries waarschuwt voor slangen, en fijnstof.
Drie collega's in het naburige defensiekamp hadden onlangs een giftige schorpioen aan hun tenen hangen omdat die zich hadden verstopt in hun schoenen.
Onze soldaten wordt dan ook de tip gegeven eerst de legerkistjes te controleren alvorens ze aan te doen. Ook mag er geen afval rondslingeren op het kamp, want dat trekt muizen aan en op hun beurt trekken die weer slangen aan.
Verkiezingsborden Almelo te klein
Onrust in Almelo. Want daar zijn de verkiezingsborden te klein. Er passen maar 14 posters op, terwijl er 16 partijen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in die plaats.
De partijen met de lijsten 10 tot en met 16 moesten loten voor een plek, maar voor de laatste twee is helemaal geen ruimte op de borden. Daardoor vallen Almelooooo en Almelo Centraal erbuiten.
Op sommige borden zijn de posters nu over elkaar heen geplakt, op sommige de laatste twee liggend eronder en op sommige missen ze.
Cassiere geeft geen wijn mee
Kreeg half januari een vrouw met een baby geen bier mee in een supermarkt, nu is het mis in Brabant. De Roosendaalse Rita Geus winkelde eind januari met haar 2 minderjarige dochters bij een supermarkt in Oudemolen.
Ze had voor 140 euro aan boodschappen waaronder 2 flessen wijn. En die kreeg ze niet mee van de cassiere omdat haar dochters nog geen 18 zijn. De caissière vroeg, toen ze de twee flessen wijn zag, om de legitimatie van de dochters.
Ze gaf aan dat de wijn voor haar en haar man was. Toch bleef de kassamedewerkster volhouden. Ze toonde meerdere keren het briefje met de regel:
'Als de koper niet alleen is, maar bijvoorbeeld met een groepje vrienden bij de kassa staat, moeten de ID's van de hele groep gecontroleerd worden: iedereen moet oud genoeg zijn'."
Ze vroeg de bedrijfsleider erbij maar die kreeg ze niet te spreken en ze is toen zonder boodschappen vertrokken. Het ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn laat weten dat de supermarkt fout zit.
Vragen? Stel ze!
Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.