Vandaag was het dan zover; de nieuwe Band Aid versie van 'Do they know it's Christmas' voor ebolabestrijding is uit. Maar de reacties zijn niet alleen maar positief. Kijk en oordeel zelf:

Mensen vinden het wat vlak, de stemmen niet bij elkaar passen en niet iedereen wilde mee doen. Want was Adele nog genoemd bij de aankondiging vorige week... in het lied is ze nergens te horen. Het verhaal gaat dat Bob Geldof haar honderd keer gebeld heeft maar dat ze niet mee wilde doen. Zelf ontkent ze dat ze gebeld is. Nonsens, zegt Bob Geldof in een interview met SkyNews.

En de andere kritiek op het liedje ('Als alle artiesten die daar staan gewoon hun belasting zouden betalen zou de overheid de ebolabestrijding probleemloos kunnen betalen') pareert hij in datzelfde interview met woorden die worden weggepiept. Sterker nog: aan het eind van het interview worden Bob Geldof's woorden allemaal dichtgedraaid. Op Twitter geven mensen uiteraard op hun geheel eigen wijze hun mening:

Facebook at work

Mag je van je baas niet op je werk Facebooken? Binnenkort zou daar weleens verandering in kunnen komen, en kan je baas je juist ópdracht geven om onder werktijd op Facebook te zitten. Facebook komt namelijk met een zakelijk sociaal netwerk dat bedrijven als een soort van 'interne Facebook' kunnen gebruiken. Dat meldt de Financial Times vandaag op basis van anonieme bronnen.

'Facebook at Work' maakt het mogelijk om met collega's in een afgesloten omgeving te chatten en te overleggen. Ook kunnen je collega's bij andere bedrijven je toevoegen als vriend, vergelijkbaar met connecties op LinkedIn. Facebook zou daardoor ook een soort productiviteitstool worden. De zakelijke variant van Facebook moet er ongeveer hetzelfde uit gaan zien als de huidige site, maar onder andere persoonlijke foto's en statusupdates van privé-contacten zijn niet zichtbaar. Er zouden al bedrijven bezig zijn met het netwerk, op proef. Volgens de Financial Times wordt de dienst gratis toegankelijk.

Neil Young boycot Starbucks

'Ik stond altijd in de rij bij Starbucks voor een latte, maar ik heb voorlopig mijn laatste gehad', schreef de Canadese muzikant Neil Young dit weekend op zijn website. Hij roept ook anderen op het bedrijf te boycotten. Volgens Neil Young zou Starbucks deelnemen aan een proces tegen de Amerikaanse staat Vermont, dat draait om de vermelding van genetisch gemodificeerde ingrediënten op de etiketten van hun producten. Begin dit jaar keurde Vermont een wet goed, die eist dat alle voedingsproducten die ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) bevatten dat vanaf 1 juli 2016 ook moeten vermelden op het etiket, met uitzondering van zuivelproducten, vlees, alcohol en eten in restaurants. Starbucks heeft in een reactie laten weten niets met de rechtszaak te maken te hebben. Ze staan inderdaad ook niet op de lijst van 4 organisaties die de rechtszaak aanspanden, maar volgens Young verschuilt Starbucks zich achter de overkoepelende organisatie GMA (Grocery Manufacturers Association). Hij gaat er in ieder geval geen latte meer halen.

Wim de Bie is onthutst:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.