Nederland heeft het nergens anders over: op 30 april doet koningin Beatrix afstand van de troon, om te worden opgevolgd door Willem-Alexander. De uitzending van EenVandaag staat vanavond in het teken van de abdicatie van koningin Beatrix.

- Het EenVandaag Opiniepanel houdt een flitsenquete. Gisteren bleek al uit onderzoek van het Opiniepanel dat ze afstand doet op het hoogtepunt van haar populariteit. - Reacties uit Argentinië: EenVandaag-verslaggever Wout van Erven is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. - Zijn Willem-Alexander en Maxima klaar voor de troonopvolging?

- Wat betekent de abdicatie? Een historisch overzicht. - In de studio onder meer EenVandaag-verslaggeefster en koningshuisdeskundige Esther Eikelenboom. - Beatrix trekt zich na haar aftreden terug op Kasteel Drakensteyn bij Lage Vuursche. Hoe is het nieuws daar aangekomen? Terugkijken: wat is de erfenis van Beatrix?

audio-play

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.