In de aanloop naar de Provinciale Staten Verkiezingen op 18 maart trekt EenVandaag met een stemhokje de provincie in. Vandaag zijn we in Noord-Brabant, waar de meningen verschillen over het wel of niet verder herindelen van de provincie. 

Zo is CDA tegen opgelegde gemeentelijke herindelingen maar vindt D’66 fusies een goede zaak als blijkt dat gemeenten niet in staat zijn om zelf hun taken goed uit te voeren.

In St. Oedenrode, dat in 2018 met Veghel en Schijndel fuseert tot de gemeente Meijerijstad, spreekt EenVandaag met de lijsttrekkers van het Platform Vrije Politiek. Een bijzondere partij, omdat ze zich allemaal even belangrijk, dan wel onbelangrijk vinden en daarom alle vijf lijsttrekker zijn.

Daarnaast spreken we in St. Anthonis met lijsttrekker Bert Pauli van VVD, die vooral de voordelen van verdere herindeling ziet en die hoopt dat de fusie tussen St. Anthonis, Cuijk, Grave, Mill Sint Hubert en Boxmeer alsnog zal doorgaan.

De discussie over wel of niet verder fuseren als gemeentes speelt ook in de andere provincies. Minister Plasterk hoopt in 2017 350 gemeentes over te hebben.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.