Het sportnieuws met commentator Mart Smeets.Vandaag onder andere over de Britse bokser Tyson Fury, de Nederlandse hockey vrouwen en Nederlands voetbal in de Europa League.

Bokser Tyson Fury moet zich bij de Britse boksbond verantwoorden voor uitspraken die hij in een interview met The Mail deed. De kersverse wereldkampioen zwaargewicht deed uitspraken die als kwetsend voor vrouwen en homo’s kunnen worden aangemerkt. Toen hier ophef over ontstond bedreigde hij Oliver Holt, de journalist die het interview met hem had afgenomen.

Verder: De hockey vrouwen uitgeschakeld in de halve finale van de World League. Ajax, AZ en FC Groningen sneuvelen kansloos in de Europa League en Michel Platini’s schorsing van 90 dagen blijft bestaan, maar mag niet verlengd worden, zegt sporttribunaal CAS. Staat de weg daarmee open voor de Fransman die in een corruptieschandaal verwikkeld is om  zich beschikbaar te stellen om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de Fifa? 

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.