Jos de Blok was ooit zelf wijkverpleegkundige, sinds 2006 is hij de baas van Buurtzorg Nederland, de snelst groeiende zorgverlener in Nederland. Buurtzorg Nederland heeft een omzet van 300 miljoen euro en begon in 2006 met 4 medewerkers. Nu zijn het er bijna 10.000, die 70.000 klanten in Nederland wijkverpleging bieden.

Buurtzorgteams, dat zijn teams van wijkverpleegkundigen die zelfstandig  hun werk organiseren, zijn al actief in 5 landen, waaronder Japan, Zweden en de VS. En straks misschien ook in Tsjechië, Australië, Nieuw-Zeeland, Rusland, Taiwan en China. De Blok is onlangs voor de 5e maal werkgever van het jaar geworden en heeft nog meer plannen met de zorg in Nederland. 

Want de zorg versimpelen zoals hij met de wijkverpleging deed, kan ook op andere terreinen in de gezondheidszorg, vertelt hij vanavond in EenVandaag. Dat is beter voor de patiënt en nog goedkoper ook.

Vanavond  in EenVandaag een portret van deze succesvolle zorgondernemer. Wie is Jos de Blok, de man van 300 miljoen?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.