Pesten staat op de agenda, dankzij het controversiële televisieprogramma Project P van RTL én het is aanstaande zaterdag De Dag tegen het Pesten. Soms gaat pesten zover dat kinderen thuis zitten omdat naar school gaan geen optie meer is. Katinka Slump is advocaat onderwijsrecht en komt op voor de kinderen die niet meer naar school kunnen omdat de situatie te onveilig is.

Vorige maand presenteerde Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs en Kinderombudsman Marc Dullaert hun plan van aanpak tegen pesten. Kern van het wetsvoorstel is dat scholen gebruik moeten maken van een aantal concrete en bewezen pestprotocollen. Is dat de oplossing?

Een commissie onder de vleugels van het Nederlands Jeugd Instituut bestudeerde bestaande pestprotocollen en komt volgende maand met een lijst van effectieve anti-pestmethodes.  

Bij ons in de studio is de voorzitter van deze commissie, Daan Wienke van het NJI.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.