De ogen van de wereld zijn gericht op Syrië en Islamitische Staat (IS). Daardoor vergeten we bijna dat in Nigeria nog steeds honderden meisjes ontvoerd zijn door terreurgroep Boko Haram.

Sinds 2002 is die terreurgroep actief in West-Afrika en vorig jaar maakte Boko Haram meer slachtoffers dan IS.

Ook Boko Haram streeft naar een islamitische staat, maar dan in Nigeria. Na de ontvoering van honderden schoolmeisjes begon in de rest van de wereld twee jaar geleden de steunactie #BringBackOurGirls. Volgens Unicef heeft de terreurgroep minstens tweeduizend meisjes en vrouwen ontvoerd. Van velen is nooit meer iets vernomen.

Vandaag bezoekt de Nigeriaanse activiste Florence Ozor Den Haag en loopt mee in een protestmars om aandacht te vragen voor deze meisjes en de verschrikkingen van Boko Haram. EenVandaag spreekt met haar. 

Ook vragen wij aan minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) wat de internationale gemeenschap kan doen om Boko Haram te stoppen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.