Het is de grootste aanslag sinds 9/11. Terwijl de ogen van de wereld gericht zijn op Parijs wordt in Nigeria een hele stad uitgemoord, door de islamitische terreurorganisatie Boko Haram. 

Er zijn mogelijk tweeduizend doden gevallen bij de dagen durende aanval op het noordelijk gelegen Baga en enkele plaatsen in de omgeving. Grote delen van de plaats zouden vernietigd zijn, tonen satelietfoto's aan (zie Tweet over). Boko Haram wil een eigen kalifaat stichten in Afrika. 

Vorig jaar reageerde de wereld nog geschokt op de ontvoering van 300 meisjes van een school. Het geweld in het Afrikaanse land gaat van kwaad tot erger. Is Boko Haram nog te stoppen? In EenVandaag een gesprek met journalist Gerbert van der Aa, die schrijft over Afrika. Ook spreken we met een hulpverlener in Nigeria.

'Een na grootste aanslag ooit, geen relevante doden', schreef Rob Wijnberg in de Correspondent over de geringe aandacht voor de aanval op Baga. Radio EenVandaag sprak Wijnberg gisteren, luister dit hieronder terug:

Lees ook