Na een finale met een Nederlands tintje is de Tour de France dan echt voorbij. Dylan Groenewegen won gisteren de laatste etappe van de ronde. Sinds 1975 finisht de Tour op de Champs Elysées, en toch is Groenewegen pas de vierde keer Nederlander die daar wint.

Groenewegen krijgt van alle kanten felicitaties, ook vandaag nog zijn veel mensen blij met zijn etappewinst. Op het officiële twitteracount van de Tour wordt Groenewegen bejubeld als 'Koning van Parijs'.

Het was sowieso een mooie tour voor de Nederlanders. Bauke Mollema pakte een etappe en ook de Nederlandse ploegen hebben het goed gedaan. Volgens journalist Thijs Zonneveld hebben we op dit moment sowieso een heel goede generatie Nederlandse wielrenners.

Voor de renners die met de Tour hebben meegedaan beginnen nu de criteriums, dus uitrusten is er niet bij voor ze. Vanavond zijn verschillende top-renners te zien in Boxmeer. Niet allemaal trouwens, want door de hoge gages die de renners vragen is het geld snel op gegaan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.