Afgelopen weekend was daar ineens het lang verwachte nieuwe album van Beyoncé: Lemonade. Zaterdagavond ging het ‘surprise visual album’ in première op de betaalzender HBO. 

Het is eigenlijk een videoclip van een uur lang met 11 verschillende nummers, aaneengeregen door mysterieuze voice-overs van Queen B zelf. Die nummers zelf waren tot een paar uur geleden alleen via Tidal te koop, de online muziekdienst van haar man Jay Z. Dat laatste werd door sommige mensen jammer gevonden, omdat je op die manier weer wordt gedwongen om een abonnement te nemen op Tidal. Inmiddels is na alle kritiek het album ook via iTunes beschikbaar.

Ook de reacties op de muziek zijn wisselend. De één vindt het het beste werk van Beyoncé tot nu toe, de ander vindt het enorm tegenvallen. In een aantal nummers verwijst ze naar het vreemdgaan van haar man Jay Z, iets waar ze tot nu toe haar mond niet over open heeft getrokken. Sommigen vermoeden ook daar echter weer ene marketingtruc. 

Een link met de video is inmiddels al offline gehaald.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.