Hubert Möllenkamp, oud-directeur van woningcorporatie Rochdale, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. Dat liet hij aan EenVandaag weten.

De rechtbank in Amsterdam besliste vandaag dat de oud-directeur 2,5 jaar de cel in moet. Volgens de rechtbank is het bewezen dat Möllenkamp zich heeft laten omkopen en zich heeft schuldig gemaakt aan witwassen, oplichting, meineed, het doen van valse belastingaangifte en valsheid in geschrifte.

Zijn vrouw is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor het opmaken van een valse factuur. Ook zijn twee zakenpartners krijgen een taakstraf van 240 uur. Ook moeten ze beiden de cel in wegens omkoping. Arie van E. moet een maand doorbrengen in de cel en Henk O. twee maanden.

EenVandaag heeft Mollenkamp meerdere malen gesproken sinds hij is afgezet als directeur. Bekijk hieronder de fragmenten.

audio-play

audio-play

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.