André Kuipers is nog niet geland, of er is alweer aandacht voor een nieuw avontuur. Het lijkt science fiction, maar is wel degelijk technisch mogelijk: reizen naar de planeet mars en er een nederzetting stichten.

In 2023 moet het zover zijn, aldus Mars One. Alleen: wie vertrekt, komt niet meer terug. Dat is ook niet nodig, zeggen de initiatiefnemers. Mars koloniseren, hoe heeft Mars One dat in gedachten? EenVandaag zoekt initiatiefnemer van het project, Bas Lansdorp op. Hij schreef eind vorige week in Trouw:

De belangrijkste reden om op ontdekkingsreis te gaan is nieuwsgierigheid. Mensen hebben de natuurlijke neiging om hun omgeving te verkennen. Nu het grootste deel van de wereld bekend terrein is, wordt het tijd voor de volgende stap. Mars is de meest logische stap omdat het een hemellichaam is met veel meer variatie dan de maan.

Kijk hier voor het hele artikel.

Daarnaast ook Nobelprijswinnaar en natuurkundige Gerard ‘t Hooft. Hij is een van de ambassadeurs van Mars One. Kijk hier vast een filmpje over het project:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.