De drie loverboys van de Tilburgse Mandy staan vandaag terecht in Breda. In de zomer van 2006 werd de toen 18-jarige Mandy in de Dominicaanse Republiek gearresteerd met 22,7 kilo cocaine in haar koffer. Ze heeft altijd volgehouden door de mannen te zijn gedwongen. Aanvankelijk was Mandy tot 10 jaar cel veroordeeld. Vandaag werd bekend dat dit in hoger beroep is verlaagd tot 5 jaar.

Het Openbaar Ministerie klaagt de drie broers aan voor drugssmokkel en gedwongen prostitutie. Mandy zou door de verdachten zijn ingepalmd met snoep en drank maar ook bedreigd, mishandeld en verkracht. Behalve de drie broers P. staan ook vier andere personen terecht voor cocainesmokkel.Behalve Mandy Pijnenburg zitten nog 155 Nederlanders in de Dominicaanse Republiek gevangen vanwege een drugsmisdrijf. Het aantal is explosief gestegen sinds de strengere controle op het vliegverkeer tussen Suriname en de Nederlandse Antillen op Schiphol. Vóór de invoering van de strengere controle zaten achttien Nederlanders vast. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met de Dominicaanse Republiek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.