Er wordt steeds meer bekend over de daders van de aanslagen van gisteren in Brussel. Twee criminele broers waren verantwoordelijk voor dood en verderf, een oud-Syriëganger wordt nog gezocht. Een ware klopjacht wordt er op hem gemaakt.

Inmiddels heeft de politie en ook het publiek dus al deze informatie. Maar wel pas achteraf. Hoe zorg je als inlichtingendiensten en politie ervoor dat je juist vooraf weet hoe gevaarlijk deze mensen zijn? En hoe doe je onderzoek naar mensen die er alles aan doen om juist niet gevonden willen worden?

Over het politieonderzoek dat nu plaatsvindt en hoe terreurcellen opereren in België, maar ook in andere landen praten we met journalist en Arabist Annabell van den Berghe en met diplomatiek expert Robert van de Roer.

De vraag is: hoe moeten inlichtingendiensten dergelijke terreurnetwerken opsporen? En heeft u vertrouwen in terreurbestrijding?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.